Rolul sindicatului în mascarada restructurării

“Concedierea colectiva”  a avut ca obiectiv declarat reducerea costurilor cu salariile prin reducerea personalului.  In realitate peste 150 din cei concediati oficial (Lista 627) si care nu au facut contestatie figurează acum ca angajati in TVR cu diferite tipuri de contracte.

In plus nu toate contestatiile in instanță au fost duse până la capăt. Există cazuri in care cei concediati au fost reangajati în TVR fara sa existe o hotărâre favorabilă in instanta. Cazul cel mai cunoscut este MARIN DRUMCEA.

Apar angajaţi in TVR chiar si din cei care au pierdut la fond sau la apel. 

Ipoteza este ca in fapt concedierea a urmarit obiective nedeclarate: reducerea tipurilor de contracte pe durata nedeterminata, cresterea numărului contractelor pe durata determinată si a colaborarilor (uşor de manipulat), slabirea sindicatelor, eliminarea concurentei pentru cei care organizau concursurile pentru posturile de conducere si nu in ultimul rand diverse avantaje pentru cei care controlează traficul cu locuri de munca, din exterior in interior si mai ales intern.

In „restructurare” un rol central l-a avut sindicatul din TVR, în principal SPUSTV.  Toate  cele 114 persoane cu functii sindicale au fost excluse de la concediere. După restructurare multe din ele au fost incluse in structura patronala. Cel mai strident transfer este cel al  primvicepresedintelui SPUSTV Iulian Barascu, care ocupa acum funcția de director resurse umane.

„Salariul mediu al unui colaborator al televiziunii publice este de 2.000 de euro, dar sunt și salarii mai mari, a declarat președintele – director general al Societății Române de Televiziune, Stelian Tănase, pe 24 septembrie 2014, în Comisia de cultură a Camerei Deputaților, arata reportervirtual.ro.

Secvențe cu Stelian Tănase la Comisia de cultură a Camerei Deputaților

 Lista concediatilor 627 (fisier .doc (v7.10)         Lista  evaluatilor 3178 (fisier .doc)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în apel, cerere urgentare, contestatie, dosare, drepturi egale, enigme, interes personal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rolul sindicatului în mascarada restructurării

  1. Anonim zice:

    Secventa audio nu se deschide,va rog sa o repostati.multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s