ANAF a blocat conturile TVR

ACTUALIZARE: Intrebat daca are in vedere si o restructurare de personal, Stelian Tanase a spus: „Nu stiu. Vom avea un Consiliu de Administratie saptamana viitoare si vom discuta, marti, alte masuri, in Consiliul de Administratie„. 

ACTUALIZARE: Liviu Dragnea a declarat, marți, că blocarea conturilor TVR de către ANAF este o situţie neplăcută, generată de lipsa unei decizii a Parlamentului, precizând că se impune purtarea unei discuţii pentru a împiedica închiderea TVR şi va aborda subiectul în viitoarea şedinţă a Coaliţiei. „Nu cred că vrea cineva ca Televiziunea Română să se închidă”, a declarat liderul PSD.

ACTUALIZARE: În şedinţa de marți, Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat o serie de măsuri de limitare imediată a cheltuielilor. Astfel, CA a decis închiderea, de la 1 august, a postului TVR News şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv), din cauza datoriilor pe care TVR le are la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

Motivul blocării conturilor ar fi datoriile pe care le are SRTv la bugetul de stat şi faptul că instituţia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani, au mai spus sursele citate.

Această situaţie, care ar putea duce la blocarea activităţii televiziunii publice, urmează să fie analizată în şedinţa de marţi a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, conform aceloraşi surse.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei.

Membrul CNA Valentin Jucan a transmis o scrisoare deschisă către premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în care le cere să blocheze toate conturile Televiziunii Române. Solicitatea lui Jucan vine la scurt timp după ce Fiscul a blocat conturile TVR operate la BRD.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ANAF, datorii, tvr. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s