Conducerea TVR în frunte cu Stelian Tănase a fost demisă. Grupul Radu-Lăzescu rămâne la butoane

ACTUALIZARE ORA 13.55:  TVR, din lac în puț. Oamenii lui Lăzescu au răsuflat ușurați. Irina Radu a fost votată director interimar,  cu 231 „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”. 

ACTUALIZARE 23 septembrie: Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, cu 115 voturi „pentru”, 220 voturi „impotriva”, astfel incat conducerea TVR in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general, este demisa de drept

ACTUALIZARE 21 septembrie: Raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru Cultura, va fi dezbatut si votat in plenul reunit al Parlamentului in sedinta de miercuri, conducerea TVR putand fi astfel demisa odata cu acest vot, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

ACTUALIZARE 16 septembrie: ​Conducerea Societatii Romane de Televiziune risca sa fie demisa, dupa ce comisiile de cultura reunite al Camerei Deputatilor si Senatului au dat raport de respingere pentru raportul de activitate pe 2014. Procedural, acest raport de respingere merge catre plenul reunit, iar daca este adoptat si in plen conducerea TVR, in frunte cu presedintele-director general Stelian Tanase, este demisa de drept.

Stelian Tănase nu a fost prezent la comisii, dar a transmis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, in care vorbeste despre „situatia grava” a Societatii Romane de Televiziune, arată hotnews.ro.

ACTUALIZARE 8 septembrie: Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a facut marti un apel catre parlamentarii din Opozitie sa fie prezenti la Comisiile reunite de Cultura in care se va discuta raportul TVR si a spus ca actuala conducere a TVR si-a asumat un plan de redresare pe care nu l-a respectat, informeaza Agerpres. Daca raportul de activitate al Televiziunii publice e respins in Parlament, conducerea TVR e demisa de drept.

„Suntem astazi in situatia in care cei 2.700 de angajati nu mai au garantia ca mai au siguranta locului de munca si nu din vina lor. Suntem in situatia in care cetatenii platesc taxe pentru TVR, dar nici eu nu mai am garantia ca aceasta institutie mai poate functiona. (…) „, a spus liderul social-democrat.

De aceea, spune Dragnea, „pentru a salva televiziunea publica, pentru a salva si locurile de munca si a le da o perspectiva oamenilor care muncesc in TVR, ii rugam pe colegii din Opozitie sa fie prezenti la Comisiile reunite pentru cultura pentru a se discuta raportul TVR, in conditiile in care avem deja un raport de la Comisiile de buget-finante, un raport negativ asupra modului in care au fost gestionati banii de acolo”.

ungureanuACTUALIZARE 30 iunie: Raportul TVR nu a fost pe ordinea de zi în Parlament. In schimb s-a votat pentru instalarea la conducerea SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Pe 4
martie 2006,  în cotidianul austriac Die Presse
 Mihai Razvan Ungureanu declara „Austria este azi cel mai important investitor strain din Romania. Trebuie sa priviti România aproape ca un nou land federal“.


ACTUALIZARE 24 iunie:
Departamentul de Comunicare a prezentat salariaţilor din TVR  „câteva ipoteze cu privire la dezbaterea Raportului de activitate al TVR pe anul 2014„, preluate din jurnalul.ro.

Senatul a adoptat pe 18 mai Legea de aprobare a OUG 110/2013. Concret, ordonanţa stabileşte că directorul interimar al TVR şi al radioului public pot fi numiţi şi de către Birourile Permanente ale celor două Camere.

ACTUALIZARE 16 iunie:  Marţi,  avizul comisiilor de cultură parlamentare nu a putut fi dat din lipsa de cvorum. „Colegii nostri de la PNL si UDMR au luat decizia sa boicoteze aceasta sedinta. Avand in vedere ca la Senat nu avem cvorum constat ca nu se poate desfasura sedinta. Astept o alta data la care biroul permanent reunit ne va convoca”, a afirmat Georgică Severin.  Presedintele SRTV, Stelian Tanase, nu s-a prezentat la sedinta.

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, marţi, un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi „pentru” şi două „abţineri” (UDMR).

Avizul negativ va fi transmis comisiilor reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului, care urmează să stabilească data la care va fi convocată şedinţa comună. In comisiile de cultura sunt 11 senatori si 23 de deputati.  Avizul comisiilor are valoare de recomandare. Demiterea conducerii TVR va fi dezbătută și votată în plenul Parlamentului.

Din partea SRTV au participat Camelia Pătru, director al Departamentului Economic, Liliana Potecă, contabil șef, şi Liviu Nicolescu, director al Direcţiei Studiouri Centrale. Stelian Tănase, ordonatorul de credite, a lipsit.
Angajări în TVR în 2013, care apar in REVISAL.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în tvr. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s