Concluziile Comisiei de Etică şi Arbitraj în cazul Cătălin Niţă

267e108

Cătălin Niță
Sursa: linkedin.com

Pe pagina tvr.ro au fost publicate Concluziile Comisiei de Etică şi Arbitraj în cazul Cătălin Niţă. Comentariile din cauză au fost șterse.

Din analiza documentelor puse la dispoziţie de iniţiatorul autosesizării (cópii după capturi ecran cu dialogul purtat în seara de 30 sept. a.c. în secţiunea publică – „wall” – a paginii de Facebook a jurnalistei Ramona Săseanu – TVR Craiova), membrii comisiei au reţinut următoarele:

  • Într-o succesiune de comentarii generată de publicarea unui interviu acordat de fostul PDG Stelian Tănase, o persoană care se identifică „Cătălin Niţă” a postat mai multe intervenţii în care, pledând pentru intrarea TVR în insolvenţă, foloseşte exprimări depreciative – unele insultătoare – la adresa salariaţilor televiziunii publice („Hai cu insolvenţa!”, „Să vină Borza, să vină Borza, să vină Borza-n TVR!!!”, „Din păcate veţi rămâne toţi fără muncă”, „Sindicatele, care mulg cu nesimţire o «vacă» siluită, merită asta”, „Nu mai sunt soluţii pentru putori incompetente”, „Lipitorile care sug dintr-un cadavru merită să moară de foame…(…) Toţi, toţi şi indiferent din ce postură/poziţie sug”ş.a.;
    • Pe parcursul schimbului de replici, în urma observaţiilor şi criticilor online primite din partea unor angajaţi ai TVR, autorul postărilor citate mai sus şi-a schimbat numele de profil  în „Cătălin Românul” (fără să modifice fotografia şi celelalte date de profil);
    • Poziţia de pe care autorul comentariilor citate se raportează la subiectele în discuţie, referirile sale explicite la activitatea de avocat retribuit de către TVR (Exemplu: „RAMONA SĂSEANU: Cătălin, şi tu o să rămâi fără bănuţii pe care-i iei de la TVR…şi cred că o să simţi lipsa lor. CĂTĂLIN NIŢĂ: Lipsa lor, dar şi a muncii câte 15 ore pe zi, deci ne compensăm! Asta e problema ta, că nu muncesc gratis?”), coroborate cu fotografia şi datele personale de profil, constituie elemente care confirmă în mod rezonabil că postările în discuţie îi aparţin dlui Cătălin Niţă.

În baza constatărilor de mai sus, membrii prezenţi ai Comisiei de etică şi arbitraj    (dl Răzvan Butaru nu a participat la vot, având în vedere că s-a implicat în schimbul de replici  online menţionat) consideră că atitudinea provocatoare şi plină de dispreţ faţă de partenerii de dialog, enunţurile injurioase la adresa salariaţilor TVR, ca şi limbajul trivial ireproductibil folosit de dl Cătălin Niţă într-un spaţiu asimilat celui public, sunt de natură să afecteze imaginea instituţiei cu care dl avocat a semnat un contract de colaborare, discreditându-l în acelaşi timp pe acesta din punct de vedere profesional. … Prezentele concluzii for fi comunicate Directorului General interimar al SRTv. 

Tot comunicatul.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ANAF, dosare, drepturi egale, ipocrizie, sindicate, tacere, tvr. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s