TVR și Civilizația Analfabetismului

nadinPaiațele corporațiilor străine din TVR au două mari obiective: păstrarea publicității ca forma de finanțare și marirea taxei tv la 4.5 lei.

În realitate, publicitatea reprezintă un virus cultural și o sursa de corupție, iar taxa tv este cea mai primitivă formă de finanțare.

Povestea cu „situația financiară dezastruoasă” este falsă. Problema TVR-lui nu este economică. De mulți ani TVR-ul nu mai realizează funcția de serviciu public creat pentru sprijinirea și dezvoltarea culturii naționale, pentru păstrarea identitații naționale.

Vezi și Lansare de carte: Civilizația Analfabetismului de Mihai Nadin

Miercuri, 10 februarie 2016, ora 12:00, la Universitatea Națională de Arte;
Joi, 11 februarie 2016, ora 13:30
, la Facultatea de Sociologie (București). Prezintă cartea alături de autor Academicianul Solomon Marcus.

În centrul cărții Civilizația analfabetismului stau fenomenele legate de tranziția de la o civilizație dominată de alfabetizare la una caracterizată de o varietate de mijloace de expresie și comunicare. Căderea regimurilor totalitare, dificultățile structurale actuale ale Uniunii Europene, povara aparatului birocratic statal, efortul mondial de retehnologizare și economia globală reprezintă o parte a tabloului mai amplu al unui progres necesar.

Lumea noastră nu mai este lumea a două culturi – știință și discipline umaniste – pe care o analiza C.P. Snow. Este o lume a unei dinamici fără precedent până acum în istorie. În această lume, numeroase alfabetizări noi, supuse uzurii morale ca orice altceva în epoca noastră, depășesc necesitatea și posibilitatea unei alfabetizări atotcuprinzătoare. Ele asigură interacțiunii umane mijloacele adecvate atingerii a probabil celor mai radicale forme de individualism, ca și mijloacele cele mai uluitoare de intercondiționare socială.

Progresul științific și inovația tehnologică îl preocupă pe Mihai Nadin din perspectiva influenței pe care acestea o au asupra existenței și creativității umane. Civilizația Analfabetismului reprezintă dovada acestei afirmații.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în tvr. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s