După concedierea colectivă, 168 salariati au primit majorari salariale si funcții mai mari

Concedierea colectivă din 2013 a fost justificată prin Programul de redresare economică a SRTV din 2012.

Totuși, in continuarea măsurilor luate pentru reducerea cheltuielilor, conducerea SRTV a aprobat majorări ale salariului de baza pentru un numar de 168 salariati în anul 2013.

majorari salariale nejustificate

In februarie 2013, o parte din salariati umblau pentru semnaturile pe nota de lichidare pentru ca erau concediati, iar altii primeau bani si  functii.

Există persoane care au beneficiat și de două sau chiar trei majorari ale salariului de baza lunar pe parcursul aceluiași an, 2013.

In decembrie 2013, înainte de plecarea lui Claudiu Săftoiu din TVR,  o parte din apropiati a beneficiat de majorări salariale.

Situația datoriilor televiziunii publice este mai gravă în 2013 decât cu un an înainte,  arată în raportul Curții de Conturi, dat publicității.
„(…) semnificativ în această analiză este indicatorul referitor la datoriile societăţii, care relevă de fapt o situaţie economico-financiară mai gravă decât cea anterioară adoptării Programului de redresare”, arată raportul Curții de Conturi.

Edificator este că salariul de baza al Presedintelui Director General este mai mare de cel de ministru, contrar art. 23, alin.2 din Legea 41/1994. Potrivit unor surse din TVR, în februarie 2015 salariul de baza primit de PDG-ul SRTV era de 14.900 lei lunar,  plus 40 la suta diferite sporuri.

extras revisal iunie 2014Din Raportul Curtii de Conturi publicat în iunie 2014 reiese că:

– Noua schemă organizationala nu asigura o canalizare mai buna a resurselor SRTV;
-Elaborarea Regulamentului de organizare si desfasurare a selectiei salariatilor SRTV si constituirea comisiilor de selectie nu au fost in deplina concordanta cu Programul de redresare economica si cu legislatia aplicabila;
Ordinea de prioritate la concedierea colectiva nu a fost stabilita in mod corect;
-Locurile de munca nu au fost distribuite pe structura functionala corespunzatoare organigramei aprobate;
-Nu au fost stabilite criterii de analiza, notare si evaluare, in vederea obtinerii rezultatului selectiei, clare si obiective….

In opinia noastra, cele circa 200 de persoane privilegiate puse la conducerea SRTV nu reprezinta interesul public, ci mai degraba interese private, contrare Constituției actuale.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în apel, cerere urgentare, contestatie, dosare, drepturi egale, enigme, interes personal, judecata. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s