Trei probe esențiale

opel-insignia

AUSTERITATE: Mașina de serviciu a PDG-ului TANASE, Opel Insignia

ACTUALIZARE: O parte din colaboratori apar in cele 700 pagini-anexe la ultimul raport al Curtii de Conturi (iunie 2014). Solicitați in instantă varianta digitala si mai putin varianta tiparita (200 pagini + 700 pagini anexe), care este mai greu de analizat, sortat…

Una din enigmele proceselor de până acum este lipsa din probatoriul cerut prin instanta a unei liste esentiale: LISTA ONORARIILOR plătite de SRTV din luna 01.2012 pana la zi pentru contracte de drepturi de autor, drepturi conexe, contracte incheiate de SRTV cu persoane fizice autorizate,  pe suport de hartie si pe suport magnetic sub forma unui fisier .xls (care să poate fi sortat) cu urmatoarele coloaneNr. Crt,  Nume Prenume, Prestatia, Emisiunea/Activitatea, Durata contract (Inceput-Sfârșit), Suma brută.  (Model LISTA COLABORATORI)

Concedierea colectivă din 2013, făcută oficial pentru  reducerea fondului de salarii, este nelegală și neserioasă (Art. 65 din Codul Muncii), în condițiile in care au fost angajați aproape o mie de colaboratori.

In plus, anumite probe cerute sunt livrate de SRTV pe suport de hartie, intr-o formă care îngreunează serios analiza si sortarea datelor. 

La instanta de fond si la instanta de apel, în baza dispoziţiilor art.479 alin.(2) din NCPC, contestatorii pot cere suplimentarea probatoriului. Instanța poate decide ca  SRTV să depună la dosar RAPORTUL DE AUDIT AL PERFORMANTEI,„Auditul performatei programului/strategiei de restructurare/reorganizare a activitatii Societatii Romane de Televiziune, initiat in anul 2012 de managementul institutiei, prin prisma efectelor obtinute in perioada 2012-2014, comparativ cu cele scontate, in redresarea situatiei economico-financiare a entitatii” – Bucuresti IUNIE 2014, Curtea de Conturi a Romaniei – Departamentul XI. (pe suport de hartie si pe suport magnetic sub forma de  fisier .doc/.pdf)

În ultimul raport al Curții de Conturi există precizarea că situația economică a SRTV s-a agravat după restructurare.

Concedierea colectivă din 2013 a fost urmata de angajari masive, pe criterii netransparente si fară organizarea de concursuri. A treia probă care poate fi cerută în instanță este extrasul Revisal pentru perioada 01.01.2012-01.12.2014, pe suport de hartie si pe suport magnetic sub forma unui fisier .xls (care poate fi sortat) cu urmatoarele coloane: Nr..Crt, Nume Prenume, CNP, COR (Cod ocupaţie, Denumire), Stare contract, Tip durata, Nr. contract/ Data contract, Data inceput, Data sfarsit.

Pentru prelucrarea lor este bine ca informațiile solicitate să fie furnizate și în format electronic, pe suport magnetic (CD) sau la o adresă de e-mail, sub formă de fisiere .xls (pentru extrasul Revisal si Lista onorariilor) sau .doc /.pdf (pentru Raportul de Audit).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în relatii, sindicate, tacere, televiziune, tvr. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s