Litigiu de muncă la CEDO

Pentru a depune o cerere la CEDO (art. 35, alin.1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului) trebuie mai intai sa fie epuizate toate căile de atac interne si  NU treaca  6 luni de la data ultimei decizii interne definitiveTermenul de 6 luni se calculează de la data deciziei din apel/recurs. Nu se ia în calcul contestația în anulare/cererea de revizuire.

Curtea aplică Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Misiunea sa constă în verificarea respectării de către state a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie.

În acest scop, ea examinează plângerile (numite « cereri », introduse de către persoane individuale sau, mai rar, de către state. Dacă Curtea constată că un stat membru a încălcat unul sau mai multe dintre aceste drepturi şi garanţii, ea va adopta o hotărâre.

Această hotărâre este obligatorie şi trebuie să fie executată de ţara vizată.

O cerere poate fi susținută în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre statele legate prin Convenţie – in speta Romania.

Vezi și Depunerea unei petiții la CEDO,   Dreptul la un proces echitabil

Hotararea din 14 septembrie 2010 in Cauza Chis impotriva Romaniei

Reclamantul s-a plans de faptul ca sentintele din 9 noiembrie 1992 si 14 decembrie 1995 nu au fost executate integral si in timp util si ca astfel i-au fost incalcate drepturile garantate de art. 6 § 1 din Conventie, care, in partea sa relevanta, prevede urmatoarele:
„Orice persoana are dreptul la judecarea in mod echitabil […] si intr-un termen rezonabil a cauzei sale, de catre o instanta […] care va hotari […] asupra incalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil […].”

Reclame
Acest articol a fost publicat în contestatie, dosare, drepturi egale, judecata, televiziune. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s