Acțiunile penale, soluție pentru corupția din TVR

dragos-bocanaciu-tvr

Dragoș Bocanaciu 
Alt lider sindical AJUNS director în TVR

Acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni.

Exemple:

1.  Traficul cu locuri de muncă. Din cei 627 concediati, fara sa faca contestatie la tribunal peste 150 de persoane sunt acum angagate in TVR , cu diferite tipuri de contracte. Nu se stie daca acestia au renuntat la platile compensatorii dupa reangajarea la TVR.  In plus, sunt persoane care au pierdut in instanta de fond, dar sunt in continuare angajate în TVR. Listele cu aceste persoane sunt şi pot fi cerute în instanţă de la Iulian Barascu, director resurse umane in SRTV si fost primvicepresedinte SPUSTV (sindicatul din TVR).

În TVR nu există o procedură unitară privind angajările şi „colaborările”, iar tendinţa de dereglementare a relaţiilor de muncă este evidentă.  Vezi lista angajărilor din 2013.

Sunt liste și pentru 2014 și 2015, dar TOATE sindicatele ascund realitatea, fiind parte la traficul cu locuri de muncă din TVR. Listele angajărilor (REVISAL) din perioada 1 martie 2013 – luna curentă pot fi cerute în instanță. 

2. Fraudarea selectiei in baza careia s-a facut concedierea din 2013….

Anumite persoane au scăpat de restructurare prin intrarea in concediu medical. Pe motiv că este in luna a noua, o persoană s-a sustras de la restructurare. Nu a născut nici acum. Un alt caz de sustragere fără consecințe este Titi Dincă.

Restructurarea masivă a TVR a început de fapt pe vremea lui Lăzescu. Schema era clasică. Consilierii aduşi au fost unşi şefi, iar aceştia au început să umple televiziunea publică cu rubedenii şi clienţi. Restructurarea lui Săftoiu a legalizat angajarile ilegale făcute de Lăzescu, mai ales cele care erau în zona decizională. Schimbările au fost de fațadă. Dan Radu a fost înlocuit cu fosta nevasta Irina Radu. In plus,  contractul ilegal cu firma lui  Cătălin Niță a fost precedat de destructurarea departamentul juridic din TVR. In prima faza au fost pusi pe linie moartă juristii TVR, iar in faza a doua multi dintre ei au fost concediați. Ordonanţa de Urgenţă nr. 26/2012 interzice expres instituţiilor publice să achiziţioneze servicii juridice dacă au înfiinţate compartimente de profil.

Vezi și Dezbatere: Strategii nefuncționale și tarifele „practicate” de directorii din TVR

3. Complete de judecata extrem de partizane.

Alte aspecte

Sesizarea pentru orice infractiune de coruptie poate fi adresta si direct Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care va decide apoi asupra organelor de ancheta care vor efectua urmarirea penala.

DNA are publicat pe pagina de internet un formular on-line pentru comunicarea de date despre acte de corupţie.

Noul Cod Penal (fisier .pdf fara precizari)

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în contestatie, dosare, drepturi egale, judecata și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s