Procedura de obținere a hotărârilor judecătorești definitive în dosare în care nu suntem parte

ACTUALIZARE 2.05:  Au sosit prin poșta electronică șase decizii definitive (anonimizate), din dosarele 18080/3/2013, 18089/3/2013, 18103/3/2013, 18327/3/2013, 18095/3/2013, 18310/3/2013

decizie

PROCEDURA: „În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare:

   „(1) Persoanele care efectuează studii şi cercetări în folos propriu sau în interes de serviciu au acces la fondul documentaristic al autorităţii sau al instituţiei publice pe baza solicitării personale, în condiţiile legii. 

   (2) Copiile de pe documentele deţinute de autoritatea sau de instituţia publică se realizează în condiţiile art. 9.”

Potrivit art.9 alin.1 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare: „În cazul în care solicitarea de informaţii implică realizarea de copii de pe documentele deţinute de autoritatea sau instituţia publică, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, în condiţiile legii.”

Astfel, relativ la solicitarea dumneavoastră de a obţine copii anonimizate ale hotărârilor judecătoreşti emise de Curtea de Apel Bucureşti în dosarele nr... …. …..  …..  …arhivate la nivelul Tribunalului Bucureşti Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, vă facem cunoscut că este necesar să vă conformaţi dispoziţiilor legale mai sus detaliate şi să suportaţi costurile fotocopierii.

Vă informăm că în vederea achitării contravalorii serviciului de fotocopiere puteţi să vă prezentaţi personal sau să desemnaţi un reprezentant în acest sens, la sediul instanţei din Bucureşti, B-dul. Unirii nr. 37, sector 3, în timpul programului de lucru cu publicul al Departamentului Arhivă al secţiei anterior indicate, respectiv de luni până vineri, între orele 09.30-14.00.

În incinta Tribunalului Bucureşti, la parter, există un serviciu care asigură fotocopierea actelor.

Totodată, precizăm că ulterior îndeplinirii condiţiilor legale privind costurile fotocopierii se va proceda la anonimizarea datelor având caracter personal din cuprinsul hotărârilor solicitate şi înaintarea acestora pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră în acest scop”.

Observatie: Procedura descrisă mai sus a fost întâlnită la Tribunalul București. Pretul pentru fotocopiere  este de circa 5lei de hotarăre definitivă. Pentru Cluj-Napoca și Targu Mureș hotarările definitive cerute au fost primite prin posta electronica fara costuri suplimentare, la calitate digitala și mai repede decat in primul caz (TMB).

Reclame
Acest articol a fost publicat în apel, contestatie, coruptie, dosare, judecata, tvr și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s