Model de Plângere PENALĂ

ACTUALIZARE: Plângerile penale privind abuzurile din TVR şi vecinătaţi pot fi înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Adresa este Bucureşti, Str. Scaune nr.1-3 Sector 3, langă Piaţa Rosetti. Cei de la DNA şi cei de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel spun ca nu este de competenţa lor. 

 

R O M Â N I A
MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA
CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE
Direcția Națională Anticorupție

Model de sesizare (plângere sau denunț)

Doamnă Procuror Şef Direcție,

voicu

TRAFIC DE INFLUENTA. Din serialul „LA TVR NU SE FAC ANGAJARI”. Mădălin Voicu, vicepreședintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă – Camera Deputaților, și Ioana Voicu, moderator la emisiunea „Se zice că…”

.

Subsemnatul DINU VASILE, domiciliat în BUCURESTI, strada CUPTORUL DE PÂINE, nr. 76, sector 1, cod poștal 21987, titular al cărții de identitate seria RT, nr. 623735, CNP 1601202419028, telefon nr. 079.342.342, adresa de posta  electronica  dinu.vasile@tvr.ro, în temeiul art. 289 si art.290 din Codul procedură penală, formulez prezenta

PLÂNGERE (DENUNŢ)

Împotriva SOCIETATII ROMANE DE TELEVIZIUNE cu sediu în BUCURESTI, calea Dorobanti, nr. 191, sector 1, cod fiscal RO 8468440.

Potrivit art.132 din legea 78/2000,  art. 297 şi art. 367 Noul Cod Penal, faptele  sunt urmatoarele:

trafic de influenta, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, trafic cu locuri de munca, angajari ilegale-fara concurs public urmate de concedieri colective ilegale, plata discriminatorie a indexarilor salariale, transformarea serviciului public de televiziune in serviciu privat de televiziune, prin interpretarea abuziva a Legii 41/1994 ….

In perioada 2009-2012 conducerea SRTV a angajat circa 700 persoane pe contracte cu durata nedeterminata si determinata, care apar in REVISAL.  In plus au fost semnate sute de contracte pentru colaborari si prestari de servicii. In martie 2013 a a avut loc o concediere colectiva prin care circa 620 de persoane au fost disponibilizate.  Procesul de concediere a insemnat un sir impresionant de ilegalitati si decizii netransparente, astfel ca pana pe 14 aprilie 2016, la primă instanţă, pentru multitudinea viciilor de procedură au fost anulate 131 de decizii de concediere. O parte din motive sunt la adresa https://goo.gl/zJQ52b

Din cei 627 concediati, fara sa faca contestatie la tribunal numeroase (circa 150) persoane sunt acum angagate in TVR , cu diferite tipuri de contracte. Nu se stie daca acestia au renuntat la platile compensatorii dupa reangajarea la TVR.  In plus, sunt persoane care au pierdut in instanta de fond, dar sunt in continuare angajate în TVR. Listele cu aceste persoane sunt şi pot fi cerute în instanţă de la Iulian Barascu, director resurse umane in SRTV si fost primvicepresedinte SPUSTV (sindicatul din TVR) în timpul concedierii colective.

Restructurarea masivă a TVR a început de fapt pe vremea lui Lăzescu. Schema era clasică. Consilierii aduşi au fost unşi şefi, iar aceştia au început să umple televiziunea publică cu rubedenii şi clienţi. Restructurarea lui Săftoiu a legalizat angajarile ilegale făcute de Lăzescu, mai ales cele care erau în zona decizională. Schimbările au fost de fațadă. Dan Radu a fost înlocuit cu fosta nevasta Irina Radu.

In februarie 2013, o parte din salariati umblau pentru semnaturile pe nota de lichidare pentru ca erau concediati, iar altii primeau bani si  functii.

majorari salariale nejustificate

Tot  din Raportul Curtii de Conturi, publicat în iunie 2014, reiese că:
extras revisal iunie 2014


 

Traficul de locuri de munca din TVR poate fi evidentiat și prin analiza numeroaselor liste legate de asa-numita restructurare. Toate listele publicate de SRTV nu sunt complete. Sunt angajati care apar pe mai multe liste, dar sunt și angajati care nu apar pe nicio listă publică.

Pentru lista concediaților exista trei variante 627 (intern.tvr.ro), 635 (Catalin Nita) și 619 (Raportul TVR 2013 – pag.4). In opinia noastra SRTV a publicat aceste liste incomplete doar pentru a lasa impresia de legalitate si transparenta. În realitate, angajatul concediat a fost pus în fața unei cantități enorme de date („big data”), extrem de greu de analizat. Până și dosarul din instanta cântarește între patru și șase kilograme.

In mod normal aceste liste ar fi trebuit sa fie complete, sa fie usor de analizat, sa nu contina „erori” de inregistrare, iar informatia sa fie utila.  Modul cum au fost prezentate aceste liste a nascut de la inceput suspiciuni cu privire la fraudarea procesului de evaluare din TVR.

Pe intern.tvr.ro, în documentele prinvind concedierea colectivă din 2013 au apărut modificări de ultimă oră.  În textul HCA 121/2012 nu mai exista nicio refererire la Anexele 22, 23 și 24 (cei scutiti de evaluare). Efectiv anexele 22-24 au dispărut, iarlista cu repartizarea pe comisii a celor 3178 angajati TVR care urmau sa fie evaluați este inaccesibilă. De fapt în toate hotărârile Consiliului de Administratie din 2012 apărute după HCA 121  (122-171) nu exista nicio referire la Anexele 22-24.

In HCA 121/2012 inițială Articolul 1 mai avea un paragraf (c) referitor la anexele 22-24, parte integranta din hotarare.

hca121 art1

 

 


Vizionati materialul video de la adresa https://goo.gl/ffF8LD

Conducerea SRTV a incalcat grav contractul colectiv prin neacordarea indexarilor salariale incepand cu 2009. Exista suspiciunea ca prin aceasta actiune s-a urmarit aducerea SRTV in incapacitate de plata. Circa 2000 de salariatii din SRTV sunt in proces cu SRTV pentru recuperarea sumelor de bani rezultate din indexarea neachitata. In plus, s-a ajuns ca prin hotarare judecatoreasca o parte din salariati sa primeasca sumele cuvenite din indexarile salariale, iar o parte din salariati sa nu primeasca aceste sume, ceea ce evident reprezinta o discriminare.  Vizionati materialul de la adresa  https://goo.gl/9H5ycq

Desi SRTV invoca dificultati financiare, totusi la sfarsitul lui 2015 au fost acordate premieri si prime de Craciun, fara ca acest lucru sa fie facut public pe intern.tvr.ro.

Serviciul public de televiziune a devenit, prin interpretarea abuziva a Legii 41/1994, in fapt serviciu privat de televiziune. Anumite grupuri de presiune (monarhiste, religioase, retele comerciale, banci…) controleaza politica de personal si editoriala din SRTV. Vizionati materialul video de la adresa https://goo.gl/Mt1RIW


Solicit tragerea la raspundere penala a faptuitorilor. Intrucât, in urma infractiunilor am suferit prejudicii morale si materiale, ma constitui parte civila, urmand ca pe parcursul urmaririi penale sa precizez cuantumul despagubirilor. Mijloacele de proba pe care se intemeieaza prezenta plangere sunt urmatoarele:

  • Interogatorii pentru Martorii: ANA MARIA CONSTANTINESCU, OANA DAN, SIMONA AVRAM, Interogatoriu pentru SRTV …
  • Inscrisuri: stiri9media.wordpress.com, Raportul Curtii de Conturi – publicat în iunie 2014, alte documente …
  • Fotografii si materialvideo: https://goo.gl/9H5ycq, https://goo.gl/Mt1RIWhttps://goo.gl/ffF8LD …

 Data                                                                                                                                     Semnatura,

DOAMNEI Procuror Şef Direcție  – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE,    PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

Reclame
Acest articol a fost publicat în coruptie, dosare, drepturi egale, interes public, ipocrizie, jaf, sindicate, tvr. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s