Angajări

Angajări în TVR în 2013, care apar in REVISAL.

Deși în 2013 au avut loc cca. 627 de concedieri din TVR, fondul de salarii a crescut la fel de spectaculos.

Vestea s-a aflat după ce reprezentantul salariaților în CA, Valentin Nicolau, a solicitat și obținut, recent, o informare oficială privind contractele de drepturi de autor și contractele cu PFA încheiate de către SRTV.

Datele primite au relevat de la începutul anului până pe data de 07.11. 2013 s-au încheiat aproape 500 de contracte de drepturi de autor (la care se adaugă încă 1400 reprezentând drepturi conexe), plus 19 contracte încheiate cu persoane fizice autorizate, însumînd aproape 1,6 milioane lei.

Aceste angajări mascate, cum sunt considerate de unii membri ai CA, au dus la o creștere masivă cu peste un milion de euro a fondului de salarii al TVR, care trebuia să scadă, în realitate, zdravăn după concedieri, arată inpolitics.ro.

Scrisoarea lui Nicolau

“Către membrii CA,
Am cerut acum puțin timp o informare privind contractele de drepturi de autor și contractele cu PFA încheiate de către SRTV. Datele primite ridică unele semene de întrebare.
De la începutul anului până pe data de 07.11. 2013 s-au ancheiat aproape 500 de contracte de drepturi de autor (la care se adaugă încă 1400 reprezentând drepturi conexe), plus 19 contracte încheiate cu persoane fizice autorizate. Cele 500 plus cele 19 însumează aproape 1,6 milioane lei.
Întrebarea firească este câte dintre aceste contracte pot fi de fapt angajări mascate, în condițiile în care fondul de salarizare pentru aproximativ aceeași perioadă a fost depășit cu 4,5 milioane lei? Pentru lămurirea acestei situații rog să se întreprindă urgent o analiză detaliată și corectă a acestor contracte care să fie trimisă rapid membrilor CA.
Revin cu solicitarea de a discuta audienţele şi sumele atrase din publicitate de către emisiunile „Duminica în familie“ şi „Preţuieşte viaţa“ (rating mediu ”national” pe ediție 1,3 respectiv 3,4 – pentru primele 5 respectiv 4 ediții difuzate; aproximativ 2900 euro, respectiv aproximativ 6500 euro încasări medii pe ediție), precum şi măsurile ce trebuie luate în consecinţă.

După reacția conducerii executive de la ultima ședință de CA (13.11.2013) se pare că nu se doresc măsuri rapide de reparare a situației dezastruoase a audiențelor și implicit a încasărilor din publicitate, fapt care duce o dată în plus la risipirea resurselor și așa puține. Mă tem că această atitudine este mai mult decât o proastă gestiune a banilor TVR, pare a fi o atitudine iresponsabilă”.


ACTUALIZARE:
Un alt membru din Consiliu de Administratie a cerut clarificarea situatiei dramatice pentru bugetul TVR.

„Sustin intru totul solicitarea colegului Valentin Nicolau. In loc sa cheltuie banii publici pe masini (contract peste 6 milioane euro), pe „turnee” propagandistice prin marile capitale ale lumii cu care „marimile” TVR si-au exhibitionat interesele turistice, in loc sa arunce banii pe emisiuni propagandistice pro-USL, conducerea executiva a TVR a ar fi trebuit sa-si bata capul sa revigoreze editorial si financiar institutia.

Solicit conducerii executive a TVR reuniunea de urgenta a unei sedinte extraordinare a CA in care sa se lamureasca:
1. contractele oneroase reclamate de colegul Valentin Nicolau
2. situatia Eurovizion
3. prezenta permanenta a presedintelui TSD, Mihai Sturzu, in emisiunea TVR, sumele incasate de personajul politic din banii TVR si angajarea conducerii executive la renuntarea colaborarii cu sus amintitul deputat PSD
4. prezentarea listei cu persoanele care au primit bani in plus, fapt ce a determinat ca la rectificarea bugetara negativa, care ne-a fost prezentata saptamana trecuta, sa apara o depasire de 1 milion de euro la fondul de salarii, in timp ce bugetele pentru productiile TVR au fost reduse substantial.
Ada Mesesan”.

sursa: reportervirtual.ro din 19 noiembrie 2013

În 2015 situaţia nu s-a ameliorat. Am putea spune că s-a agravat. Este aşteptată Zâna Măseluţă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s